A work-life balance hiánya: porszemekké válni a gépezetben

Volt egy coachingom. Befutott, ismert vezető, aki rengeteget szerepel, nyilatkozik, megszámlálhatatlan cikk jelent meg róla az elmúlt években.

Amikor találkoztunk ugyanabban a stílusban, ahogy él, próbált velem beszélgetni. Ő volt a sztár, a közismert cégvezető, tolta mennyire sikeres, mennyire fontos. Csendben hallgattam az élménybeszámolóját, miközben végig dobolt a lábával, pörgette a tollat a kezében. Közben az agyam azon járt, hogy olyan, mint egy robbanni készülő bomba, amin már ég a gyújtózsinór.

– Miért vagyunk itt Zoltán?
– Mert valakivel muszáj beszélnem. Úgy érzem, hogy megfulladok.
– Miért?
– Az egész életem fullasztó. Olyan mintha állandóan nyakig érne a víz. Megfulladok a munkában, otthon és mindenhol.
– Szerinted miért van ez?
– Nem tudom. Ha tudnám, nem lennék itt.
– Becsapod magad. Nap, mint nap. Fontos vagy, pozíciód van, híres vagy, sikeres vagy.
– Nem értem.
– Hol vagy TE ebben az egészben? Hol van az ember, a férfi? Akinek vannak álmai, vannak érzései, vágyai?
– Ne hülyéskedj, erre nincs idő.
– Nincs? Ezért vagy itt. Majdnem minden vezető elér egyszer erre a pontra, mint te, Zoltán. Akiknek az elismertség, az eredmények miatt már szinte hatalmuk van, akiknek nagy csapatuk van, sikereik vannak. Olyan mintha kiépülne egy másik világotok. Egyre jobban pörögtök, élvezitek a népszerűséget és a sikereket, de nem veszitek észre, hogy közben a saját igényeitekkel semmit nem törődtök. Nem számít mit éreztek, mi hiányzik, mi fáj. Csak mentek előre ebbe a látszat siker világba, amelyben ti magatok egyre apróbb porszemekké váltok az egészben. Felborul a work-life balance.
– Ez kemény Csilla, de tartok tőle igazad van. Mi a megoldás?
– Megtalálni magadat, visszatalálni ebből a látszat életből, amid van, az igaziba.
– Csináljuk, mert ennek így nem lesz jó vége.

Ha cégvezetőként azt érzed, hogy már te sem a magad életét éled, tarts velünk business coach csoportunkban, ahol hozzád hasonló emberekkel beszélgethetsz: https://www.facebook.com/groups/391461754635015/