Business coaching: komfortzóna

Business coaching élesben: a komfortzóna

Nem tudom, hogy hányadszor botlottam az elmúlt hetekben a komfortzóna szóba, de amikor negyedszer hallottam azt, hogy semmi nem fejleszt, csak az, ha kilépsz a komfortzónából, akkor már kezdtem ideges lenni. Jó munkám van, olyan életem, amit elképzeltem, úgy döntök, hogy képzem magam. Ülök a teraszon, és azt csinálom, amit szeretek. Tanulok, tehát fejlődöm. A …

Olvass tovább

Business coaching élesben: az értékekről

Business coaching élesben: az értékekről

Vannak nehéz coachingok.Talán a legnehezebbek azok, amikor egy hozzám forduló ember olyan távol van már önmagától, hogy a számára legalapvetőbb értékeket rúgja fel nap mint nap, mert meg akar felelni a munkáltatójának. Mindegy munka, házasság, szerződés, vagy akármi, amiről beszélünk, de ha az érintett felek között az alapvető értékekben különbség van, hosszú távon nem fog …

Olvass tovább

Milyen egy jó vezető? Vezetői mítoszok

Business coaching élesben: a vezetői mítoszokról

A jó vezető egyesek szerint nem lehet gyenge, nem tolhat túl semmit, kontrollálnia kell magát és minden pillanatban méltónak kell lennie a pozíciójához – különben ki kell rúgni. Ez az üzleti, társadalmi, vagy mindegy minek nevezzük elvárás. A mítosszal szemben a valóság: a jó vezető számomra elsődlegesen ember. Egy ember, aki magába tud roskadni, ki …

Olvass tovább

Lehetőség - facsemete

Az executive coaching és egy különleges szakma: a bártender

38 éves, egyedülálló. Elegánsan, ingben érkezik, de az arca fásult, szomorú, szinte már szürke. Egy előadásomon járt, ahol a vendéglátásban dolgozók kiégéséről beszéltem és utána keresett meg, hogy szeretne velem beszélgetni, mert van egy gondja, amivel hónapok óta nem tud megbirkózni. Amikor megérkezik, zavarban van, nem tudja, mit is kellene csinálni, de aztán egyszerűen csak …

Olvass tovább

Nyitottság - zöldségek

Mit jelent a business coachingban az, hogy nyitottan az ízekre?

Egyik nagy leckém, amit az étterem adott, a nyitottság újra meg újra visszatérő témája. Elcsépelt mondás, hogy csak az tud igazán jól főzni, aki nyitott az ízekre. Nyitott az, aki mer kipróbálni újat, megkóstolni az ismeretlent, újra találkozni azzal az ízzel, amit gyerekkora óta utál. Sok ilyen élményem volt, jó is rossz is, mindegyikből épültem. Sok embernek …

Olvass tovább

Képeslap - Új élet bekapcsolva

Változás – coaching

Te, aki tegnap nálam jártál és mindennél jobban utálod a social médiát, talán nem is olvasod ezeket a sorokat. Eljöttél business coachingra. Sokat utaztál, hogy beszélgetve üldögélhessünk a tűző napon, aztán menekülhessünk az árnyékba, amikor már szinte perzselt a nap. Indításképpen leszögezted, hogy te nem szoktál beszélni, nem arról vagy híres. Negyed óra múlva csak …

Olvass tovább