Munka-magánélet-egyensúly

Agyoncsépelt mondat, hogy ami igazán fontos, az megfizethetetlen. Nincs ember, aki ne hallotta volna többször ezt a mondatot, mégsem él így a többség. A gyereked mosolya, a közös kávé barátokkal egy akácillatos teraszon, kiskifli-nagykifliben ébredni azzal, akit szeretsz, ez ami a legfontosabb.

Múlt héten kértem jelentkezéseket detox coachingra. Minden második jelentkező levele arról szólt, hogy nem találja az egyensúlyt a munka és a magánélete között. Volt, akinek ráment a házassága és kéthetente látja a pici gyerekeit, volt aki elhanyagolta az idős szüleit és mire feleszmélt mindketten meghaltak.

Itt ülök a teraszon, égig érő akácillatban és az jut eszembe, hogy ami igazán fontos, olyan, mint az akácillat. Illékony, érzékeny, törékeny, nem lehet birtokolni. Kegyes dolog itt ülni és minden mély levegővel beszívni ezt az illatot, hálás vagyok érte. Megtennétek, hogy egy aktuális céges program vagy esti tárgyalás helyett elviszitek akácot illatolni, aki fontos Nektek?

A munka magánélet egyensúlya, a work-life balance itt kezdődik, amikor elindultok újra felfedezni a világot. Amikor áldoztok a munkából magatokért és a szeretteitekért. Amikor vágytok valamire és megadjátok magatoknak. Az az egyensúly.